Çizgi İzleyen Robot

Çizgi İzleyen Robot

Gideceği yolu otonom olarak takip eden çizgi izleyen robot, takip edeceği yol siyah düzlemin üzerinde beyaz çizgi veya beyaz düzlemin üzerinde siyah çizgi şeklindedir. Çizgi izleyen robot adından da belirtildiği üzere kendisine takılı olan sen sör aracılığı ile Beyaz yolun üstündeki siyah çizgiyi ya da siyah yolun üstündeki beyaz çizgiyi görerek yolunda hızlı, orta ve yavaş bir hız temposu ile devam eder. Okullarda robotik kurslarına katılıp eğitim gören öğrencilere yaptırılan bu çizgi izleyen robot ülkemizin birçok yerinde ki okullarının bir araya gelmesi için her yıl düzenli olarak farklı şehirlerde teknofest heyecanı ile yarışmalar gerçekleştirilmektedir. Tabi yarışan bu çizgi izleyen robotlar için her yıl belirlenen bazı kurallar bulunmakta. Çizgi izleyen robotun yol tutuşundan dönüş kabiliyetine yazılımından hızına kadar çok önemli kilit kuralları da bulunmakta.

 

Çizgi İzleyen Robot Kiti

Çizgi izleyen robotunuzu geliştirmek veya yeniden bir çizgi izleyen robot yapmak için gerekli olan tüm malzemeler, mekanik settir. Kit içerisinde şunlar bulunmaktadır; 1 adet çigor şase, 2 adet beşli dişi-erkek jumper kablo, 2 adet üçlü çizgi sen sör kartı, 1 adet arduino nano rokart shield, 1 adet arduino nano klon ve USB chip (CH340), 2 adet 6V 180 rpm redüktörlü mikro DC motor, 4 adet iki farklı  renk kısa kablo, 2 adet 32x7 pololu teker, 1 adet micro sarhoş teker, 5 adet plastik kelepçe ve 1 adet 9V pil başlığı.

Çizgi İzleyen Robot Fiyatları

Çizgi izleyen robotlar hızlı çizgi izleyen robot ve çizgi izleyen robot olmak üzere 2 ye ayrılırlar. Fiyat konusunda da çizgi izleyen robotlar ve hızlı çizgi izleyen robotların fiyatları farklıdır. Ve çizgi izleyen robot kiti olarak satılmaktadırlar fiyatlar 400 Tl ve 500TL arasında dır.

İlginizi çekecek başka bir yazı

Sensörlü Dezenfektan Makinesi

Paylaş:

150TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler Aynı Gün Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı